31.10.2015 09:15

Friese derby met speciaal tintje dankzij Foppe

Interim-trainer Foppe de Haan van sc Heerenveen voorafgaand aan het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)
Interim-trainer Foppe de Haan van sc Heerenveen voorafgaand aan het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)

Met Foppe de Haan als trainer staat sc Heerenveen zondagmiddag tegenover SC Cambuur in een ware, Friese derby. De trainer aan de andere kant, Henk de Jong kent De Haan nog uit het verleden en heeft dan ook veel respect voor de clubman.

"Als CIOS-student was Foppe eerst mijn leraar – in een klas met Gertjan Verbeek (huidige trainer van VfL Bochum, red.), Jan de Jonge (oud-trainer van onder andere sc Heerenveen en Heracles Almelo, red.) en Wiljan Vloet (oud-trainer van onder andere Roda JC, Sparta en NEC, red.) – en later mijn trainer", citeert De Telegraaf de trainer van SC Cambuur.

"Ik zeg nog altijd gewoon ’u’ en ’trainer’ tegen hem. Nooit Foppe. Maar hij is fanatiek en daar ben ik vroeger wel door besmet geraakt. Hij is uniek. De derby wordt geweldig om mee te maken, met Foppe als Friese trainer. Ik vind het mooi dat hij erin is gestapt. Je ziet dat de situatie bij Heerenveen hem aan het hart gaat."

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en SC Cambuur staat ook in het teken van een wederopstanding, want met een vijftiende en zeventiende plaats in de Eredivisie doen de Friese formaties het bijzonder slecht in Nederland. "Ons publiek herkent dat wij de steun nodig hebben", weet De Jong. "De supporters zijn geweldig en weten ook dat het een moeilijk seizoen wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner