31.10.2015 11:15

De Haan zet Te Vrede op trainingsprogramma

Dat Foppe de Haan van aanpoten weet, was al langer bekend. Mitchell te Vrede heeft aan den lijve ondervonden dat de clubman van sc Heerenveen van aanpakken houdt. De nieuwe spits van de Friezen heeft een speciaal trainingsprogramma moeten afwerken.

De Haan volgde ook toen Dwight Lodeweges nog trainer was de wedstrijden van sc Heerenveen. De interim-trainer zag dat Te Vrede veel speelminuten maakte, maar hij was niet tevreden over de inzet van de oud-speler van Feyenoord. "Ik vond dat hij te weinig deed in de duels die hij wel speelde", vertelt De Haan op een persconferentie voor de Friese derby.

"Ik heb Mitchell een programma laten draaien om hem aan de praat te krijgen. Daar lusten de honden geen brood van", gaat de eindverantwoordelijke bij sc Heerenveen verder op z'n Foppiaans. Het gevolg is echter dat Te Vrede er nu voor de volle negentig minuten kan staan. "Hij weet nu dat hij ver kan gaan", denkt De Haan.

De teruggekeerde fitheid van Te Vrede is belangrijk voor sc Heerenveen, aangezien de andere spits van de Friezen, Henk Veerman, voor de komende twee wedstrijden geschorst is, nadat hij in de derde ronde van de KNVB beker een directe rode kaart kreeg na een elleboogstoot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner