01.11.2015 18:10

Bannink blijft geloven in De Graafschap

Alexander Bannink (l.) baalt tijdens het competitieduel De Graafschap - PSV. (31-10-2015)
Alexander Bannink (l.) baalt tijdens het competitieduel De Graafschap - PSV. (31-10-2015)

Alexander Bannink blijft vertrouwen houden in De Graafschap. Hij denkt dat de Achterhoekers niet als laatste gaan eindigen in de Eredivisie. Op dit moment staat de promovendus op vier punten achterstand. Voetbal.com sprak na afloop van het competitieduel De Graafschap - PSV (3-6, red.) met Bannink.

Vertrouwen

Ondanks de vele tegenslagen denkt Bannink dat De Graafschap aan het einde van het seizoen niet op die gehate, achttiende plek staat. "Natuurlijk, het vertrouwen blijft er. Absoluut. Elke wedstrijd moeten we weer opnieuw vechten. We beginnen elke wedstrijd op nul en dan zien we het wel", aldus Bannink. "Deze week moeten we er keihard voor werken. Je ziet dat we met de week beter worden. Behalve dan de eerste helft, want dat was gewoon slecht. Dat is in ieder geval mijn mening."

Zaterdagavond kreeg De Graafschap weer een nieuwe tik. Er werd in eigen huis met 6-3 verloren van PSV. Het feit dat De Graafschap dit seizoen pas twee punten wist te pakken heeft invloed op de spelers van De Graafschap. "Ja, op zich wel. Als je ziet dat we af en toe heel goed voetballen, dan is dat wel frustrerend."

Knotsgekke wedstrijd

De Graafschap wist zich zaterdagavond na een 3-0 achterstand terug te knokken in de wedstrijd, maar uiteindelijk verloren de Doetinchemmers met 6-3 van de landskampioen. "Ja, een ongelofelijke wedstrijd en in negatieve zin voor ons. We komen gewoon hartstikke goed terug tot 3-3 en daarna komt de kwaliteit van PSV wel bovendrijven, denk ik."

De Graafschap-trainer Jan Vreman pepte zijn ploeg tijdens de rust op. "Dat heeft hij zeker gedaan. Dat zag je uiteindelijk ook wel in het veld." Bannink had na de 3-3 van Nathan Kabasele vertrouwen in een goede afloop. "Ik dacht echt dat we er overheen zouden gaan", vervolgt de middenvelder van De Graafschap. "We kwamen 4-3 achter, maar daarna had ik nog een hele grote kans. Twee grote kansen zelfs. Op basis van de tweede helft zou het wel terecht zijn geweest als we de 4-4 hadden gemaakt. Maar de eerste helft was zeer matig."

Eerste doelpunt

Bannink wist in de Jupiler League regelmatig het doel te vinden, maar zaterdagavond scoorde de middenvelder zijn eerste treffer in de Eredivisie. Bannink kon daar echter niet van genieten. "Nee, dat besef komt later pas. Allereerst ben je blij voor het elftal en voor de club. Je hebt het gevoel dat je in een flow terecht komt. Dat gevoel had ik wel. We scoren nog de 3-3, op dat moment is dat heerlijk. Maar alleen jammer van die drie goals die daarna nog vielen."

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner