01.11.2015 19:43

De Jong baalt: "Ik kan dit niet begrijpen"

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur zag dat zijn ploeg tegen sc Heerenveen met 2-0 verloor. Na vier minuten stond het al achter en dat verbaasde de oefenmeester.

"Dit had ik nooit verwacht, ik had dit ook niet gezien aan de boys", zegt hij in gesprek met FOX Sports. De Jong had verwacht dat zijn ploeg fel aan het duel zou beginnen. "We hebben gisteren voor vijfduizend mensen getraind. Zondagochtend waren er 1200 fans bij het vertrek. Als je ziet hoe we starten, kan ik dat niet begrijpen. Je moet ze bij de strot pakken, maar dat hebben we geen moment gedaan. We hebben niet een bal naar de goede kleur gespeeld, wat normaal gesproken onze kwaliteit is."

Heerenveen won uiteindelijk met 2-0 en het verloor daarbovenop nog eens Calvin Mac-Intosh. "Zo houd je geen verdedigers meer over. We moeten dan ook eerst oplappen wat we hebben. We zitten nu al met jongetjes van de beloften op de bank", aldus een balende De Jong. Mac-Intosh raakte geblesseerd tijdens het duel en werd vervangen door Martijn van der Laan.

Door de blessure van Mac-Intosh verliest Cambuur opnieuw een basiskracht. "We zien wel hoe we het oplossen, maar een oplossing komt er. Die schijterigheid is van deze week, maar dat vind ik echt zonde. Heerenveen heeft terecht gewonnen, daar ben ik wel heel reëel in. Hoe klote ik het ook vind."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner