02.11.2015 14:43

Kuyt wees Oranje af na 'een nachtje slapen'

Dirk Kuyt keerde van de zomer terug bij Feyenoord, maar is na het WK in 2014 gestopt als international. Toch polste Danny Blind bij de aanvoerder van de Rotterdammers of hij toch niet wilde terugkeren.

Het water stond Oranje aan de lippen toen het eerder dit jaar moest spelen tegen Tsjechië en Kazachstan. Twee overwinningen van het Nederlands elftal én een verlies van Turkije zou de enige uitweg zijn voor het Nederlands elftal. Alleen dan had het zich kunnen plaatsen voor het EK in Frankrijk. Dirk Kuyt was op dat moment in vorm en nam zijn club Feyenoord regelmatig op sleeptouw. 

Danny Blind hoopte daar gebruik van te maken door Dirk Kuyt op te roepen voor Oranje, maar de Feyenoorder weigerde. De bondscoach bevestigt dat hij een poging heeft gedaan om de routinier terug te halen. "Ja, dat klopt. Daar heeft hij heel lang over nagedacht, een nacht over geslapen. Maar Dirk wilde alleen als ik hem een basisplaats kon garanderen", aldus Blind op de persconferentie van maandag. "Dat kan ik hem niet garanderen. Dat vind ik jammer, want ik zag hem ook als een belangrijke speler voor de kleedkamer. Het was een prettig gesprek, een prima gesprek. Maar het is niet gebeurd. Dat vond ik jammer."

Zonder Kuyt won Oranje van Kazachstan, maar verloor het van Tsjechië. Daardoor plaatste Turkije zich voor het Europees Kampioenschap. Het Nederlands elftal is de grote afwezige tijdens het Europese toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner