15.01.2016 15:29

Update: Mac-Intosch nog langer aan de kant

Calvin Mac-Intosch raakt tijdens de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur geblesseerd en wordt met een brancard van het veld gehaald. (01-11-2015)
Calvin Mac-Intosch raakt tijdens de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur geblesseerd en wordt met een brancard van het veld gehaald. (01-11-2015)

SC Cambuur moet het voorlopig stellen zonder Calvin Mac-Intosch. De centrale verdediger is woensdag aan zijn meniscus geopereerd en komt pas in het nieuwe jaar weer in actie.

Mac-Intosch raakte het afgelopen weekend geblesseerd toen SC Cambuur het in de Friese derby opnam tegen sc Heerenveen. Na een duel met Luciano Slagveer ging de verdediger naar de grond. Trainer Henk de Jong moest Mac-Intosch noodgedwongen vervangen.

De spoeling is dun in de achterhoede van SC Cambuur. Zo is rechtsback Marlon Pereira de rest van het seizoen uitgeschakeld en is Vytautas Andriuškevičius ook uit de roulatie.

Mac-Intosch speelt inmiddels meer dan een jaar in Leeuwarden. De verdediger, die via de jeugdopleiding van Ajax terechtkwam bij HFC Haarlem, is niet altijd zeker van een basisplaats bij SC Cambuur. Vorig seizoen kwam hij in twintig wedstrijden in actie, dit seizoen maakte trainer De Jong zes keer gebruik van hem in de Eredivisie.

Update: 15-01-2016: 15:29:

Het herstel van Calvin Mac-Intosch is niet zo voorspoedig gelopen als SC Cambuur hoopte. De mandekker liet zich in november opereren aan zijn knie en werd na de winterstop terugverwacht. Het herstel gaat echter nog minimaal twee maanden duren.

SC Cambuur-trainer Henk de Jong was zeer stellig in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Daar hoeven we de eerste twee maanden niet op te rekenen." Mac-Intosch had zichzelf net terug in de basisopstelling van SC Cambuur gespeeld, toen het mis ging tegen sc Heerenveen. Na een duel ging de verdediger naar de grond, waarna na de wedstrijd de ernst van de blessure duidelijk werd.

Zodoende blijft Mac-Intosch op 144 wedstrijden in zijn carrière staan. Het merendeel (110 wedstrijden) speelde de mandekker er in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner