04.11.2015 09:01

Veltman: "Vijandigheid zorgde voor een kick"

Scheidsrechter Pol van Boekel (m.) is tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in gesprek met aanvoerders Joël Veltman (l.) en Dirk Kuyt (r.). (28-10-2015)
Scheidsrechter Pol van Boekel (m.) is tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in gesprek met aanvoerders Joël Veltman (l.) en Dirk Kuyt (r.). (28-10-2015)

Joël Veltman speelt zondag met Ajax de tweede Klassieker in twee weken tijd. Het wordt opnieuw een beladen wedstrijd in De Kuip, maar de centrale verdediger van de Amsterdammers vindt dat geen nadeel.

De eerste Klassieker van het seizoen werd met 1-0 door Feyenoord gewonnen. Het zeer fanatieke publiek in De Kuip ondersteunde vanaf de eerste minuut de Rotterdamse formatie en keerde zich af tegen Ajax. "Die vijandigheid zorgde voor een kick. Het ultieme trotse gevoel om Ajacied te zijn. Vanaf het moment dat we aankwamen bij De Kuip en die supporters vol haat naar ons zagen kijken en naar ons schreeuwden. Dan is het vervolgens aan de speler zelf hoe je daarmee omgaat. Volgens mij hebben wij als ploeg laten zien hoe het moet. De afkeer was voelbaar, maar het gaf juist de prikkel om geweldig van start te gaan", zegt Veltman tegen Voetbal International.

Hoewel de Ajacied een goede wedstrijd speelde, werd hij de schlemiel in Rotterdam. Veltman werkte in de blessuretijd de bal in het eigen doel, waardoor Feyenoord zich ten koste van Ajax plaatste voor de achtste finale van de KNVB beker. "Man, heel zuur", baalt de centrale verdediger een week na de uitschakeling in het bekertoernooi. "Ik trek me een tegengoal als verdediger altijd wel aan en ben ook gaan zoeken naar oorzaken. Met John Heitinga had ik het er na afloop over. 'In blessuretijd moet het altijd vrouwen en kinderen eerst zijn', zei hij. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, maar met die intentie ging ik het duel in. Het was vooral een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden. En dan was er nog eens geen tijd meer over."

Voordat Ajax aantreedt in De Klassieker, speelt het donderdag eerst de cruciale Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe. "Het is een mooie week met twee belangrijke duels. Europese ambities zijn helder, maar dan moeten we het nu ook laten zien. Als we van Fenerbahçe winnen, hebben we alles weer in eigen hand. En in Rotterdam gaan we zondag voor de grote revanche. Zo voelt dat zeker. Het is jammer dat we uit de beker liggen, maar de titel is al vanaf de eerste dag van dit seizoen het grote doel. Die kampioensschaal moet terug naar Amsterdam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner