04.11.2015 16:12

Fans krijgen Leeds United toch niet in handen

Een bijzondere overname in Engeland gaat toch niet door. De supportersvereniging van Leeds United, dat uitkomt in de Championship, wilde een meerderheidsaandeel van de club overnemen van de voorzitter, maar die krabbelde op het laatste moment terug.

Massimo Cellino wilde zijn aandelen voor ongeveer dertig miljoen euro van de hand doen en daar had Leeds Fans United wel oren naar. De club besloot enkele jaren geleden al om een initiatief te starten, waarbij fans geld inzamelden om op termijn een minderheidsaandeel van de club over te nemen.

Toen bekend werd dat Cellino zijn meerderheidsaandeel in de verkoop deed, besloot Leeds Fans United een actie op touw te zetten om in plaats van tien miljoen euro, de benodigde dertig miljoen euro bij elkaar te krijgen. De actie werd massaal gesteund en leek zelfs succesvol te worden, maar in een statement heeft de voorzitter van Leeds United laten weten toch maar af te zien van de verkoop van zijn aandelen.

Leeds United was in in het verleden een hele grote club in Engeland, met kampioenschappen in 1969, 1974 en 1992. Daarnaast bereikte de ploeg in 2001 nog de halve finale van de Champions League. Momenteel speelt Jordan Botaka, oud-speler van Excelsior, voor Leeds United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner