06.11.2015 16:55

Update: El Ghazi enkele weken aan de kant

Met een pijnlijk gezicht neemt Anwar El Ghazi afscheid van de Amsterdam ArenA. De rechtsbuiten raakt geblesseerd tegen Fenerbahçe en moet het veld al in de eerste helft verlaten. (05-11-2015)
Met een pijnlijk gezicht neemt Anwar El Ghazi afscheid van de Amsterdam ArenA. De rechtsbuiten raakt geblesseerd tegen Fenerbahçe en moet het veld al in de eerste helft verlaten. (05-11-2015)

Ajax moet vrezen voor een blessure bij Anwar El Ghazi. De rechtsbuiten van Ajax moest zich na een half uur laten vervangen in de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe. Na een vooractie leek de flankspeler zich te verstappen.

Voor El Ghazi betekende de basisplaats in de Europa League weer wat extra vertrouwen van de trainer, aangezien de topscorer van Ajax, met acht doelpunten in de Eredivisie, in het competitieduel met Roda JC geen goede indruk maakte en na een uur spelen al naar de kant werd gehaald.

De vervanger van El Ghazi tegen Fenerbahçe was Lasse Schöne. De Deen speelt daarmee zijn dertigste wedstrijd op een Europees hoofdtoernooi, waarvan zeventien in de Champions League. Op het moment van de wissel waren er nog geen grote kansen te vermelden en stond het nog 0-0 in Amsterdam. Ajax heeft dit seizoen nog niet gewonnen in de Europa League.

Update: 05-11-2015: 22:01: 

Ajax kan het komende weekend geen beroep doen op Anwar El Ghazi. De rechtsbuiten verrekte zijn enkelband in de Europese wedstrijd tegen Fenerbahçe en is zondag niet inzetbaar in de kraker tegen Feyenoord.

Dit meldde Frank de Boer op de persconferentie na de wedstrijd, die overigens in een 0-0 gelijkspel eindigde. Het toeval bestaat dat El Ghazi de vorige Klassieker, vorige week in de derde ronde van de KNVB beker, ook al miste. De kersverse international staat momenteel op acht doelpunten in de Eredivisie, maar zal daar voorlopig niets aan toe kunnen voegen. Zonder El Ghazi verloor Ajax op bezoek bij Feyenoord met 1-0.

Viktor Fischer viel ook uit in de Europa League, nadat de Deen een ijsbeentje kreeg. De Boer verwacht dat de linksbuiten wel gewoon fit is voor het treffen met de aartsrivaal.

Update: 06-11-2015: 16:55:

Het zal nog wel even duren voordat Anwar El Ghazi zijn rentree kan maken bij Ajax. De rechtsbuiten en tevens topscorer van de club liep tegen Fenerbahçe in de Europa League een enkelblessure op en staat enkele weken buitenspel.

Uit onderzoek is gebleken dat de enkelbanden van El Ghazi beschadigd zijn. Hierdoor zal de international enkele weken rust moeten houden. De flankspeler mist sowieso De Klassieker van aankomende zondag, maar mogelijk is hij ook niet op tijd fit voor het volgende Europa League-duel van Ajax, uit tegen Celtic FC. Deze wedstrijd wordt op 26 november gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner