05.11.2015 21:20

Molde FK plaatst zich in de groep van Ajax

FK Molde heeft zich donderdagavond in groep A van de Europa League, met ook Ajax, vroegtijdig geplaatst voor de knock-outfase. De Noorse ploeg won in Schotland met 2-1 van Celtic. Daarmee kwam het verrassende Molde op tien punten, genoeg om zeker te zijn van overwinteren.

Celtic keek bij de rust al tegen een achterstand van 1-2 aan. Voor Molde kwamen Mohamed Elyounoussi en Daniel Berg Hestad tot scoren. Tussendoor nam Kris Commons de Schotse gelijkmaker voor zijn rekening. Aanvoerder Hestad (40) is nu de oudste speler die in de historie van de Europa League een doelpunt heeft gemaakt. Bij Celtic kreeg Nir Biton in de 77e minuut de rode kaart.

In de poule staat Fenerbahçe op vijf punten, gevolgd door Ajax (drie) en Celtic (twee).