06.11.2015 11:58

Kalezić ziet verlies bij Ajax als wijze les

Roda JC Kerkrade-trainer Darije Kalezić stuurt zijn manschappen aan tijdens FC Utrecht - Roda JC Kerkrade. (17-10-2015)
Roda JC Kerkrade-trainer Darije Kalezić stuurt zijn manschappen aan tijdens FC Utrecht - Roda JC Kerkrade. (17-10-2015)

Roda JC begon het seizoen uitstekend en pakte negen punten in vier wedstrijden. De promovendus won daarna echter zeven wedstrijden op rij niet meer. Vrijdagavond ontvangt het team van trainer Darije Kalezić ADO Den Haag, dat net als Roda JC een lange reeks zonder overwinning kende.

Voordat Kalezić vooruit kijkt op het duel met de Hagenaren, blikt hij eerst nog terug op de wedstrijd in de vorige speelronde. Roda JC ging toen met 6-0 onderuit bij Ajax. "Afgelopen week stonden wij in de ArenA binnen zes minuten op een 2-0 achterstand. Dan weet je dat de wedstrijd eigenlijk al is gespeeld. Voor elk duel, maar zeker tegen topploegen, geldt dat je het eerste gedeelte goed moet doorkomen om in de wedstrijd te groeien."

"Natuurlijk kun je als promovendus tegen een dergelijke nederlaag aanlopen. Zo reëel moeten we zijn, maar hopelijk beseft iedereen nu waar we staan", vervolgt de coach van Roda JC. "Daarom blijf ik herhalen dat wij heel goed weten waar we vandaan komen. Belangrijk is dat onze spelers, waarvan verreweg de meesten weinig ervaring op Eredivisie-niveau hebben, hier beter van worden. De realiteit is namelijk dat onze selectie ook zulke ervaringen nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Daarom moet de wedstrijd tegen Ajax een grote les zijn voor de toekomst."

Tegen ADO Den Haag wil Kalezić dat zijn spelers de baas in eigen huis zijn. "Zoals we ook in de afgelopen wedstrijden hebben aangetoond. Toen hebben we het krachtsverschil met onze tegenstanders op diverse manieren gecompenseerd en het resultaat weten te beïnvloeden. Wanneer wij als een team met maximale inzet spelen, speldiscipline tonen en afspraken nakomen kan dat voldoende zijn om een goed resultaat te halen. Hopelijk kunnen we die eigenschappen op het veld uitstralen zodat we ADO met opgeheven hoofd tegemoet treden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner