06.11.2015 19:57

Puskás Award: Messi strijdt met negen anderen

De FIFA heeft vrijdag de tien genomineerden voor de Puskás Award bekendgemaakt. Onder meer de goal die Lionel Messi in de Copa del Rey maakte tegen Athletic Bilbao maakt kans op de prijs voor het beste doelpunt van het jaar. De goal van ADO-doelman Martin Hansen, die in Nederland werd gebombardeerd als kanshebber voor de Puskás Award, is niet genomineerd.

Andere grote namen die kans maken op de individuele prijs zijn Carlos Tévez (Boca Juniors), Philippe Mexes (AC Milan), en Alessandro Florenzi (AS Roma). Tévez, toen nog in dienst van Juventus, maakte zijn doelpunt eind 2014, maar is wel genomineerd voor de Puskás Award.

De wat onbekendere namen die de prijs kunnen binnenslepen zijn David Ball (Fleetwood Town), Chory Castro (Real Sociedad), Wendell (Goiás EC), Marcel Ndjeng (SC Paderborn 07) en Esteban Ramírez (CS Herediano). De enige vrouw die de Puskás Award kan binnenslepen is Carli Lloyd (Houston Dash/Verenigde Staten).

James Rodríguez won de prijs vorig seizoen met het doelpunt dat hij namens Colombia in de achtste finale van het WK tegen Uruguay scoorde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner