08.11.2015 21:30

Kuyt belt Blind: "Plooitjes gladgestreken"

Dirk Kuyt en Danny Blind hebben de afgelopen week met elkaar gebeld en hebben het misverstand, rondom de eisen van een terugkeer van Kuyt in Oranje, uit de wereld geholpen. 

De Feyenoord-aanvoerder werd voor de EK kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië door bondscoach Danny Blind gepolst. De oefenmeester hoopte Kuyt over te halen om terug te keren in het shirt van het Nederlands elftal. Kuyt weigerde, omdat hij een basisplaats zou hebben geëist en dat kon Blind hem niet geven. Volgens Kuyt klopte die informatie niet. De aanvaller eiste helemaal geen basisplek.

Om het misverstand uit de wereld te helpen pakte Kuyt de telefoon. "Van de week heb ik de bondscoach gesproken en de plooitjes zijn gladgestreken", zegt hij in gesprek met NOS. "Het klonk raar dat ik een basisplaats eiste. Ik eis natuurlijk helemaal niets. Ik heb geen eisen aan de bondscoach gesteld en hij niet aan mij. Klaar."

Kuyt legt zijn kant van het verhaal verder uit: "Twee jaar geleden onder Guus Hiddink heb ik afscheid genomen, om de kans aan anderen te geven. 'Op het moment dat Oranje mij nodig heeft in het veld, kom ik graag', heb ik toen gezegd. Dat heb ik met de huidige bondscoach nogmaals besproken. Als de nood aan de man was geweest, had ik de afgelopen periode ín het veld van waarde kunnen zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner