09.11.2015 14:24

Botteghin belde familie wakker voor Klassieker

Eric Botteghin zoekt een medespeler tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax. (08-11-2015)
Eric Botteghin zoekt een medespeler tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax. (08-11-2015)

Eric Botteghin heeft zondagochtend zijn familie met goed nieuws gewekt. De Braziliaan kreeg te horen dat hij zou starten tegen Ajax en besloot vervolgens gelijk zijn familie in te lichten.

"Ik kreeg pas op de dag van de wedstrijd te horen dat ik zou spelen. Mijn ouders kunnen in Brazilië de wedstrijden van Feyenoord ontvangen. Maar door het tijdverschil was het daar nog vroeg in de ochtend. Toen heb ik toch maar even de telefoon gepakt en ze verteld dat ze moesten gaan zitten. Ze hebben uiteindelijk de hele familie bij elkaar gehaald om naar één tv te kijken."

"Dit was veruit de mooiste en grootste wedstrijd die ik ooit heb beleefd. Ik heb nooit eerder zo'n topduel voor zoveel toeschouwers meegemaakt. Je moet niet vergeten dat ik in Brazilië alleen maar in de jeugd speelde en daarna in Nederland bij Zwolle, NAC en FC Groningen terechtkwam."

Het was pas de tweede keer dat Botteghin mocht starten bij Feyenoord. Op 30 augustus tijdens het uitduel met PSV (3-1 nederlaag, red.) stond de mandekker ook in de basis. "Natuurlijk was er een beetje spanning bij mij", vervolgt de Braziliaan tegenover De Telegraaf. "Je begint prettiger aan de Klassieker als je wedstrijdritme hebt. Dat miste ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner