09.11.2015 15:01

Feyenoorder Clasie terug in De Kuip: "Mooi"

Als oud-speler en oud-aanvoerder van Feyenoord komt Jordy Clasie natuurlijk naar Rotterdam voor De Klassieker. (08-11-2015)
Als oud-speler en oud-aanvoerder van Feyenoord komt Jordy Clasie natuurlijk naar Rotterdam voor De Klassieker. (08-11-2015)

Jordy Clasie was zondagmiddag even terug in De Kuip. De middenvelder van Southampton was aandachtig toeschouwer tijdens de Klassieker Feyenoord - Ajax (1-1).

"Dat is heel anders", vertelt de middenvelder tegenover RTV Rijnmond. "Ik heb er een aantal gespeeld en je weet hoe het is in De Kuip, echt een fantastische sfeer. Vanaf de kant is het toch anders, je ziet alles veel beter. Maar het is wel wennen natuurlijk. Maar mooi om mee te maken."

Clasie begon zijn periode in Southampton met blessureleed, maar is inmiddels weer fit. "Ik ben Ronald Koeman ook erg dankbaar dat hij zo snel weer het vertrouwen in mij heeft. We deden het niet heel slecht en vanaf het moment dat we toch al punten aan het sprokkelen waren gaf hij mij toch de kans om te spelen. Dat begon bij Liverpool-uit en nu speel ik elke week. Ik moet wel nog steeds wennen aan het niveau in Engeland. Het is zo'n verschil met Nederland, waar je soms nog kan stilstaan. In de Premier League gaat het constant op een neer."

Clasie zal aankomende week namens Oranje in actie komen tegen Wales en Duitsland. "Het is heel jammer dat we oefenduels spelen voor niks. De uitschakeling voor het EK is voor heel Nederland teleurstellend. Ik kan mij geen eindtoernooi zonder Nederland voorstellen. Maar als groep moeten wij de knop omzetten om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de WK-kwalificatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner