09.11.2015 15:31

Huiberts gaat per direct aan de slag bij AZ

Max Huiberts wordt gepresenteerd als nieuwe directeur voetbal zaken van AZ. (09-11-2015)
Max Huiberts wordt gepresenteerd als nieuwe directeur voetbal zaken van AZ. (09-11-2015)

Max Huiberts gaat per direct aan de slag als directeur voetbal zaken van AZ. De oud-voetballer werd maandag officiel gepresenteerd als de opvolger van Earnie Stewart die per 1 januari 2016 zal vertrekken bij AZ.

"Ik heb de afgelopen jaren het hele proces van scouten, praten over spelers en onderhandelingen van dichtbij gevolgd. De uitdaging wordt dat ik daar vanaf nu zelf verantwoordelijk voor ben. Ik heb alle geledingen van de club doorlopen en heb denk ik genoeg bagage voor deze functie", vertelt Huiberts op de clubsite van de Alkmaarders.

De afgelopen week heeft Huiberts een aantal goede gesprekken gehad met de clubleiding. "Dat vind ik logisch. De club heeft me daarin ook laten voelen dat ik de nummer één kandidaat was. Dat geeft een goed gevoel", aldus Huiberts, die per direct zal beginnen. "Het had geen zin om tot 1 januari te wachten. Het is voor Earnest Stewart nu ook handiger om mij in te werken en de boel aan mij over te dragen."

Huiberts weet wat hem te wachten staat. "We hebben altijd creatief moeten zijn om de juiste spelers te kunnen halen. Dat zal voor de toekomst niet anders zijn. Ik ben goed op de hoogte van de markt en heb een goed netwerk."

"Max stond bovenaan ons lijstje", aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn tijdens de presentatie van Huiberts. "Waarom? Omdat Max de hele organisatie van AZ kent, alle ins en outs weet, al lang meeloopt als technisch coördinator en bovendien een prettig persoon is om mee te werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner