10.11.2015 15:17

Van Geel blij met verlengen 'groot talent'

Algemeen directeur Eric Gudde (l.) en technisch directeur Martin val Geel (r.) kijken tijdens PSV - Feyenoord even op hun telefoon. (30-08-2015)
Algemeen directeur Eric Gudde (l.) en technisch directeur Martin val Geel (r.) kijken tijdens PSV - Feyenoord even op hun telefoon. (30-08-2015)

Met zijn achttien jaar heeft Gustavo Hamer zijn contract verlengd bij Feyenoord. De jonge verdediger annex middenvelder zet zijn krabbel onder een contract tot en met 2019. Technisch directeur Martin van Geel is uitermate tevreden.

Van Geel verklaart op de website van Feyenoord waarom hij zo enthousiast is over het contractnieuws. "Gustavo bezit de kwaliteiten om door te groeien tot volwaardige Feyenoord-speler. Hij heeft drive en ambitie en zal zeker zijn kansen krijgen", zo denkt de TD. "Gustavo heeft de jeugdopleiding bijna doorlopen, maar daarna begint het pas echt. De belangrijkste stap is die naar De Kuip en wij hebben er vertrouwen in dat hij die kan zetten."

Hamer traint regelmatig mee met de selectie van Feyenoord. Daar vallen zijn kwaliteiten al op, zo meent Van Geel. "Gustavo maakt een prima ontwikkeling door. Hij is een multifunctionele middenvelder, die technisch zeer vaardig is en het spelletje ziet."

De achttienjarige speler komt zelf ook aan het woord. "Ik denk dat mijn Braziliaanse achtergrond een goede combinatie kan vormen met de Nederlandse mentaliteit", aldus Hamer die dus ook Braziliaans bloed in zich heeft. De speler hoopt het voorbeeld van Sven van Beek en Rick Karsdorp te volgen. "Allemaal spelers die vanuit de jeugd zijn doorgebroken. Ik hoop dat ik ze snel kan volgen, al concentreer ik me nu op Feyenoord onder 19. We willen kampioen worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner