10.11.2015 20:08

Heerenveen haalt weer een Zweedse aanvaller

Zeneli juicht na een treffer. In het duel met Kalmar heeft de Zweedse aanvaller net gescoord en viert dat met het publiek. (23-08-2015)
Zeneli juicht na een treffer. In het duel met Kalmar heeft de Zweedse aanvaller net gescoord en viert dat met het publiek. (23-08-2015)

In de winterstop komt de Zweedse aanvaller Arber Zeneli naar SC Heerenveen. De 20-jarige aanvaller stond in de belangstelling van veel clubs, maar de spits van IF Elfsborg wilde graag naar de Friese club. "Heerenveen volgt me al bijna een jaar en heeft me meerdere malen persoonlijk benaderd. Dat gaf de doorslag, als een club zoveel moeite voor een speler doet, moet het wel serieus zijn."

Op de website van Heerenveen vertelt de aanvaller dat zijn landgenoot Simon Thern bij Heerenveen positieve verhalen vertelden. "Simon heeft mij gebeld en vertelde dat Heerenveen een mooie club is en voor mij de juiste volgende stap in mijn carrière. Zweden hebben bovendien in het verleden altijd goed gepresteerd bij Heerenveen, dat geeft mij het vertrouwen dat ook ik hier kan slagen", vervolgt de aanvaller. 

De aanvaller is bescheiden, maar staat in eigen land bekend als een groot talent. "Ik praat liever niet over mezelf, ik moet het op het veld laten zien. Laat anderen maar over mij oordelen." Bij Elfsborg maakte hij in maart 2014 zijn officiële debuut, maar nu ligt de focus op zijn nieuwe club. "Ik leef van dag tot dag, wat de toekomst brengt is van latere zorg. Ik wil mijn steentje bijdragen en Heerenveen helpen aan een goede klassering op de ranglijst. Dat kan, kijk maar naar afgelopen seizoen, toen heeft de club uitstekend gepresteerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner