10.11.2015 21:50

Nederlander leeft zijn droom bij Liverpool

Pepijn Lijnders legt zijn oefenstof uit. Tijdens een training van PSV legt hij een trainingsvorm uit aan de jeugd van de Eindhovense club. (19-09-2007)
Pepijn Lijnders legt zijn oefenstof uit. Tijdens een training van PSV legt hij een trainingsvorm uit aan de jeugd van de Eindhovense club. (19-09-2007)

Pepijn Lijnders is nog maar 32 jaar en leeft zijn droom in Engeland. Als assistent bij Liverpool staat hij dagelijks op het trainingsveld met Jürgen Klopp en elke dag leert hij nieuwe dingen van de Duitse trainer.

"Voor een jonge coach betekent het hetzelfde om met de beste trainers ter wereld te werken als voor de spelers. Het is simpel: iedere dag is er weer een nieuwe masterclass", zegt de assistent van Liverpool op de officiële website van de club. Sinds een kleine maand werkt hij dus samen met de Duitser, die na een sabbatical bij Liverpool hoofdcoach werd.

"Het is vergelijkbaar met een congres. Er is daar altijd wel een spreker die je enorm aanspreekt en over wie je denkt: wow. Het is speciaal wanneer je iedere dag met die persoon kunt samenwerken en dat is precies de situatie waarin ik nu zit", geeft Lijnders aan. De 32-jarige assistent was voorheen werkzaam bij PSV en FC Porto.

Afgelopen zomer haalde Brendan Rodgers de Nederlander over van Liverpool onder zestien naar het eerste elftal. Lijnders mocht blijven toen de Engelsman op straat werd gezet en daar is hij blij mee. Ondanks de verschillende personen ziet hij toch wel overeenkomsten tussen de oud en huidige trainer van Liverpool. "Net als Rodgers heeft ook Klopp al laten zien dat hij spelers uit de eigen jeugdopleiding een kans wil geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner