11.11.2015 09:30

Lage cijfers voor spelers Team van de Week

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 12 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Dit keer bestaat het team uit een samenstelling die gemiddeld veel lager haalden dan de andere speelrondes van dit seizoen. Het hoogste cijfer komt op naam van SC Cambuur-aanvaller Martijn Barto. Van alle cijfers die hij kreeg, kwam er een gemiddelde van 7.38 uit.

Vijf spelers kregen een zeven of hoger. Een paar daarvan kwamen in actie tijdens de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Nadat beide ploegen elkaar op een woensdagavond al hadden ontmoet in een bekerconfrontatie (1-0), troffen ze elkaar afgelopen zondag opnieuw. Eén van de uitblinkers was Ajax-doelman Jasper Cillessen. De international van Oranje hield zijn doel, op een treffer van Sven van Beek na, keurig schoon. Ook Terence Kongolo en Tonny Vilhena speelden goed namens de Feyenoorders en de twee Rotterdammers krijgen een 7 gemiddeld. Kenny Tete liet wederom zien waarom hij is opgeroepen voor Oranje. De Amsterdamse verdediger was zijn tegenstander Eljero Elia de baas en beloonde zijn optreden met een 6.88.

Tussen Kongolo en Tete zien we Derrick Luckassen. De verdediger van AZ hield samen met zijn ploeg de nul in de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse. Op het middenveld zien we naast de eerder genoemde Vilhena nog drie spelers, waaronder NEC-speler Gregor Breinburg. De middenvelder speelde een goede wedstrijd afgelopen zaterdag tegen De Graafschap en won de wedstrijd dan ook met 2-0. Dat Andrés Guardado en Bart Ramselaar onderdeel van het team van de week zijn is geen verrassing meer. Zowel de speler van FC Utrecht als die van PSV zijn erg belangrijk voor hun ploeg. In een onderling duel tussen de twee was Andrés Guardado verantwoordelijk voor de assist bij de 1-0 voor PSV en maakte Bart Ramselaar de gelijkmaker.

Naast Guardado is er nog een PSV-er terug te vinden in het team van de week. Jürgen Locadia speelde naast Luuk de Jong op de flank en bediende zijn aanvoerder bij de laatste goal van de middag. Het werd 3-1 voor PSV. Naast de al eerder genoemde Martijn Barto, die twee keer trefzeker was voor zijn ploeg tegen FC Groningen, maakt Mike Havenaar het team van de week compleet. De aanvaller van ADO Den Haag maakte de gelijkmaker tegen Roda JC, waardoor zijn ploeg een punt mee naar huis nam.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner