12.11.2015 15:30

Play-offs voor het EK live bij Voetbal.com

Deze interlandperiode staan de play-offs voor het Europees Kampioenschap op het programma. De beste nummers drie van de afgelopen cyclus nemen het daarin tegen elkaar op om de laatste vier felbegeerde tickets voor het toernooi in Frankrijk te verdelen. Oranje ontbreekt weliswaar, maar er staan toch vier mooie tweeluiken op het programma. Voetbal.com volgt de acht wedstrijden in de play-offs op de voet.

In Noorwegen nemen donderdagavond het thuisland en Hongarije het tegen elkaar op. Noorwegen moest in de kwalificatie Italië en Kroatië voor zich dulden, Hongarije eindigde achter Noord-Ierland en Roemenië. Een boeiende confrontatie, waarin twee teams vol op de aanval zullen spelen, zo wordt verwacht. De bondscoach van Noorwegen is Per-Mathias Høgmo, die met de nog altijd piepjonge Martin Ødegaard (foto), spelend voor Real Madrid, zijn sterspeler heeft. Ook AZ-middenvelder Markus Henriksen zit weer bij de selectie. De ploeg van Hongarije staat onder leiding van coach Bernd Storck, die weer plek heeft ingeruimd voor voormalig PSV’er Balázs Dzsudzsák, de aanvoerder van het team. Ook voormalig Roda JC- en RKC-spits Krisztián Németh behoort tot de selectie.

Vrijdagavond trappen Bosnië-Herzegovina en Ierland tegen elkaar af. De thuisploeg kon het niet bolwerken tegen België en Wales in hun poule, maar als nummer drie maakt de WK-deelnemer van 2014 alsnog kans om zich via de achterdeur te plaatsen voor de eindronde. Ierland werd derde achter Duitsland en Polen. Bij de Ieren zal Robbie Keane als sterspeler de ploeg van Martin O’Neil op sleeptouw moeten nemen om voor het eerst sinds 2002 met het land deel te nemen aan een eindronde. Voor Bosnië-Herzegovina wordt het zaak om direct thuis een beslissend gat te slaan. De ploeg van bondscoach Mehmed Baždarević kan beschikken over voormalig AZ-speler Haris Medujanin. Sterspeler Edin Dzeko zal uiteraard ook van de partij zijn.

Zaterdag

Het minst aantrekkelijke affiche van deze play-offs lijkt de tweestrijd tussen Slovenië en Oekraïne. De thuisploeg eindigde als derde op afstand van Engeland en Zwitserland. Oekraïne overleefde een poule met Spanje en Slowakije. Topschutter van de Slovenen is Milivoje Novaković, die momenteel in Japan voetbalt voor Nagoya Grampus. Hij zal de goals moeten maken tegen het stugge Oekraïne, dat al jaren geen grootmacht meer is in Europa nadat Andrej Shevcheno en Serheij Rebrov stopten. Sterspeler en aanvoerder is Anatoli Tymosjtsjoek, die bij Bayern München speelde.

Het laatste tweeluik gaat tussen Denemarken en Zweden, een waar Scandinavisch spektakel. Twee teams die elkaar door en door kennen en vol op de aanval spelen. Er wordt vaak op z'n Engels gespeeld, zeker als het om regioderby’s gaat. Zweden stelde zwaar teleur in de poule met Oostenrijk en Rusland. Denemarken kende een matige kwalificatie en moest Portugal en Albanië voor zich dulden. In deze tweestrijd zijn de ogen natuurlijk gericht op Zlatan Ibrahimović, die twijfelt of hij door moet gaan bij de nationale ploeg als Zweden zich niet plaatst voor het eindtoernooi. Uiteraard is het ook een duel met een Nederlands tintje, want naar alle waarschijnlijkheid komen diverse (oud-)spelers uit de Eredivisie aan bod.

Alle wedstrijden in de play-offs zijn LIVE te volgen via onze livetickers.

Door: Michael de Vogel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner