13.11.2015 20:17

Bosniërs met twee spitsen tegen Ierland

Bosnië-Herzegovina trekt vanavond om 20:45 met Vedad Ibišević én Edin Džeko ten strijde tegen Ierland, dat een defensieve wisseling heeft gedaan voor de play-offwedstrijd.

​Het is voor beide landen een cruciale wedstrijd. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Vrijdag is de heenwedstrijd in Bosnië-Herzegovina, waar het thuisland aantreedt met Vedad Ibišević en Edin Džeko. In de kwalificatiecampagne koos bondscoach Mehmed Baždarević vaak voor een éénmansaanval. Vanavond switcht hij naar een 4-4-2, waardoor onder andere Haris Medunjanin, die in de vorige interland tegen Cyprus twee keer scoorde, op de bank moet plaatsnemen. Sterkhouders Asmir Begović en Miralem Pjanić staan wel in de basis.

Bij Ierland is het grote gemis Southampton-spits Shane Long, die geblesseerd uitviel en niet mee is gegaan met de nationale selectie. In de aanval vervangt Daryl Murphy hem. Ook centrale verdediger John O'Shea kan niet meedoen wegens een schorsing. Ciaran Clark staat hierdoor in de basis. Verder is de 4-2-3-1 formatie intact gebleven, maar het aanvallende middenveld lijkt wel een defensieve versterking gekregen te hebben ten opzichte van de vorige interland tegen Polen. De aanvallend ingestelde Jonathan Walters en James McClean doen vanavond niet vanaf het begin mee, Robbie Brady en Wes Hoolahan nemen hun plekken op het middenveld over. Beide spelers hebben een defensievere instelling. Zo speelde Robbie Brady de vorige wedstrijd nog op linksback. Hier staat nu Burnley-verdediger Stephen Ward.

Deze interland is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner