15.11.2015 09:59

Zondag valt eerste beslissing in de play-offs

Hongarije en Noorwegen maken zondagavond uit wie zich als 21e land op het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk mag melden. De play-offs naderen de climax, het gaat er nu om spannen.

Hongarije staat er op dit moment het beste voor in de play-offs. De Hongaren wonnen afgelopen week met 0-1 in Noorwegen en hebben daarmee een belangrijk uitdoelpunt te pakken. Een gelijkspel is voldoende voor de ploeg om zich als 21e land te melden op het Franse eindtoernooi. In de wedstrijd in Noorwegen viel het vooral op hoe onmachtig het thuisland was in de aanvallende linie. In Hongarije zal men beter voor de dag moeten komen om nog een kans te maken.

Ierland, Bosnië-Herzegovina, Slovenië, Oekraïne, Zweden en Denemarken zijn de overige landen die strijden voor een ticket voor het EK. De Ieren en Bosniërs komen maandag in actie, Slovenië, Oekraïne, Zweden en Denemarken spelen op de dinsdag. Oekraïne en Zweden gaan met een winstpartij de tweede interland in, Ierland en Bosnië-Herzegovina hielden elkaar eerder op een gelijkspel (1-1).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner