15.11.2015 14:42

Koolhof richt zich op januari na rotperiode

De Graafschap speler Dean Koolhof na het gelijke spel tegen Almere City. (16-03-2015)
De Graafschap speler Dean Koolhof na het gelijke spel tegen Almere City. (16-03-2015)

Dean Koolhof hoopt in januari weer aan te sluiten bij De Graafschap. De middenvelder kampt momenteel met een zware liesblessure, waar hij van aan het herstellen is. "Het is de bedoeling dat ik vanaf begin december naar het stadion ga, om meer buiten te kunnen trainen. Ik hoop meteen na de winterstop weer te kunnen spelen."

Half augustus liep hij de blessure op tegen PEC Zwolle. "Bij een ingooi van Thijs (Bouma, red.) nam ik de bal aan en kreeg ik in het duel een zetje van mijn tegenstander. Daardoor moest ik een extra stap zetten en kwam mijn been verkeerd neer. De pees die van mijn lies naar het bot loopt, scheurde helemaal van het bot af. Ik voelde de pees er afknappen: een erg pijnlijk moment," legt Koolhof uit op de website van zijn club.

Zes dagen na zijn blessure werd hij geopereerd. "De artsen in het AMC hebben naar het fragment van de wedstrijd gekeken en ze zeiden dat het pure pech was. Ik kon er zelf niets aan doen; deze blessure had iedereen kunnen overkomen. Gelukkig kon ik vrij snel geopereerd worden. Daarna heb ik zes weken lang eigenlijk niets kunnen doen, op rustig fietsen na. Die tijd was ook nodig, zodat de pees weer goed aan het bot kon vast groeien." De middenvelder richt zich nu na een vervelende periode op zijn herstel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner