15.11.2015 19:43

Zweed Forsberg is tevreden met kleine zege

Zweden zette zaterdagavond een eerste stap richting kwalificatie voor het EK dat volgend jaar in Frankrijk wordt gehouden. De Zweden wonnen in Solna met 2-1 van Denemarken, mede door een doelpunt van Emil Forsberg.

De middenvelder zette zijn ploeg vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. "We zijn tevreden", zegt de speler van RB Leipzig op de officiële website van de UEFA. "2-0 is natuurlijk beter dan 2-1, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld. We combineerden goed en creëerden kansen."

Zweden kwam in de Friends Arena in de tweede helft op 2-0 via Zlatan Ibrahimović. Doordat Nicolai Jørgensen tien minuten voor tijd de 2-1 maakte, kan het in de return in Denemarken nog alle kanten op gaan. Zweden staat op voorsprong, maar de Denen hebben het thuisvoordeel. De return van de play-offwedstrijd in de EK-kwalificatiereeks wordt aanstaande dinsdag gespeeld.