17.11.2015 11:00

KNVB maakt einde aan ophef rondom Kuipers

De KNVB heeft een einde gemaakt aan de ophef rondom het kostenplaatje rondom scheidsrechter Björn Kuipers. Zondag topklasser HSC'21 kreeg na het bekerduel met Go Ahead Eagles (de Deventenaren wonnen na strafschoppen) een flinke rekening omdat Kuipers de wedstrijd floot.

HSC'21 moest 3300 euro aftikken omdat Kuipers als leidsman fungeerde. "De charme van het bekertoernooi in het betaald voetbal, is dat amateurverenigingen verder komen en vervolgens spelen tegen clubs uit het betaald voetbal. Naast de charme, brengt dat ook een paar voorwaarden met zich mee. Eén daarvan is de arbitrage. Dat is arbitrage uit het betaald voetbal", aldus woordvoerder van de KNVB, Bram Groot, tegenover Tubantia.

HSC'21 trof Go Ahead Eagles tijdens de tweede ronde van het bekertoernooi. Er stonden 32 wedstrijden op het programma, waardoor er ook een beroep werd gedaan op veertien senior-scheidsrechter. "Dan kan het zijn dat die bij een amateurvereniging komen. Het klopt dat de kosten voor deze scheidsrechters voor de amateurverenigingen zijn. Hier staat wel tegenover dat de opbrengsten van dergelijke bekerwedstrijden ook voor de club zijn."

"We hadden het kunnen weten", aldus HSC'21-voorzitter Willy Sticker. De opbrengsten wegen overigens over het algemeen op tegen de gemaakte kosten. Zeker als er tegen een club uit het betaald voetbal wordt gespeeld en dat erkende de topklasser ook.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner