17.11.2015 18:23

Henriksen krijgt aantal dagen rust van AZ

Markus Henriksen heeft zijn AZ op 0-2 voorsprong gebracht tegen Vitessse en viert zijn goal. (08-11-2015)
Markus Henriksen heeft zijn AZ op 0-2 voorsprong gebracht tegen Vitessse en viert zijn goal. (08-11-2015)

Markus Henriksen slaagde er zondag met Noorwegen niet in om zich te plaatsen voor het EK van volgend jaar. Aanstaande zaterdag speelt de middenvelder met AZ tegen sc Heerenveen, maar Henriksen hoeft zich nog niet meteen te melden bij AZ.

Dat laat John van den Brom desgevraagd weten aan Voetbal International. "Hij is wel toe aan rust", zegt de trainer van AZ. Henriksen mag nog een aantal dagen in Noorwegen blijven.

De spelers van Alkmaarders komen dit seizoen veel in actie. AZ is actief in de Eredivisie, de KNVB beker en de Europa League. Henriksen speelde de laatste tijd daarnaast interlands met Noorwegen.

Henriksen staat al meer dan drie jaar onder contract bij AZ, maar de Noor kent dit seizoen pas zijn echte doorbraak in Alkmaar. In de 22 wedstrijden die hij dit seizoen in het rode shirt van AZ speelde, maakte de aanvallende middenvelder liefst dertien doelpunten. De middenvelder scoorde afgelopen zondag ook in de play-offwedstrijd tussen Hongarije en Noorwegen. Het doelpunt van de AZ'er kwam te laat voor de Noren om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner