17.11.2015 19:55

Jong Oranje loopt opnieuw in Slowaakse val

Dinsdagavond heeft Jong Oranje een prima eerste helft weer niet weten door te zetten na rust. Slowakije kwam opnieuw terug na een achterstand en won in eigen huis. Ondanks de twee goals van Vincent Janssen is de revanche op Slowakije op harde wijze mislukt. Albert Rusnák maakte één van de Slowaakse doelpunten: 4-2.

AZ werd goed vertegenwoordigd op het veld van het Myjava Stadion. Derrick Luckassen, Thom Haye en Vincent Janssen kregen allemaal een basisplaats bij Oranje. Laatstgenoemde liet al snel van zich spreken. De topscoorder opende de score na een kwartier door een schot van Jorrit Hendrix op een juiste manier te toucheren. Daardoor viel de bal achter doelman Adrián Chovan in het net: 0-1. Jong Oranje was na het openingsdoelpunt beter en denderde door.

Na een kwart duel mocht Janssen zijn tweede doelpunt aantekenen op aangeven van Jean-Paul Boëtius. Het schot van buiten de zestien kwam via de lat net over de doellijn: 0-2. Jong Oranje zat in de flow en kreeg via Tonny Vilhena en opnieuw Janssen aardige kansen op meer. Vlak voor rust moest doelman Mickey van der Hart één keer ingrijpen bij een poging van Albert Rusnák. De reactie op de rebound van aanvoerder Adam Zreľák was vervolgens uitstekend.

Slowakije kwam getergd uit de kleedkamer en zag dit direct beloond worden. Op aangeven van invaller Tomáš Brigant trof Jaroslav Mihalík de linkerbovenhoek: 1-2.  Nederland moest waken voor hetzelfde scenario als in de wedstrijd in Nijmegen. Toen wonnen de Slowaken na een achterstand. De nachtmerrie kwam toch tot realiteit. In de 64e minuut kopte Groningen-middenvelder Rusnák op aangeven van Mihalík de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2.

Oranje was het helemaal kwijt en de Slowaken kregen zelfs kansen op de voorsprong. Die kwam er tien minuten voor tijd ook. Martin Chrien benutte een prima voorzet van Róbert Mazáň  vanaf de linkerkant: 3-2. De 4-2 kwam op naam van Adam Zreľák via een strafschop.  Zo verliest Oranje opnieuw van Slowakije na een voorsprong.  De Slowaken gaan, met één wedstrijd minder gespeeld, voorbij Oranje in de poule. Op 1 september 2016 gaat de kwalificatiereeks door met een wedstrijd in Wit-Rusland.

Door: Koen Larmit