18.11.2015 09:38

'Ajax houdt Braziliaanse Belg in de gaten'

Edmilson (r.) viert zijn goal, waarmee hij de score opent in de thuiswedstrijd van Sint-Truidense VV tegen KV Oostende. (08-08-2015)
Edmilson (r.) viert zijn goal, waarmee hij de score opent in de thuiswedstrijd van Sint-Truidense VV tegen KV Oostende. (08-08-2015)

Ajax zou Edmilson van Sint-Truidense VV op de radar hebben. De 21-jarige middenvelder wil volgens Het Laatste Nieuws in de winter vertrekken bij de Belgische promovendus.

Edmilson is een spelmaker die in België werd geboren, maar Braziliaanse roots heeft. Hij is inmiddels bezig aan zijn vierde profjaar bij Sint-Truidense VV, maar daar wil hij niet lang meer blijven. "Ik ga ervan uit dat ik in januari vertrek", aldus Edmilson.

Ajax is naar verluidt een van de clubs zijn die interesse heeft in Edmilson. De Amsterdammers zouden een aantal keer scouts naar België hebben gestuurd om de spelmaker van dichtbij de bekijken. De middenvelder zou ook op het lijstje staan van RSC Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Standard Luik en het Turkse Bursaspor.

Edmilson speelde ondanks zijn jonge leeftijd al negentig wedstrijden in het shirt van STVV. Dit seizoen kwam hij in veertien competitiewedstrijden in actie. Daarin maakte hij vier doelpunten en gaf hij vier assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner