19.11.2015 19:45

Henriksen herstelt snel: "Ben er klaar voor"

Jan-Arie van der Heijden (r.) zet de achtervolging in op Markus Henriksen, die op volle snelheid is tijdens Feyenoord - AZ. (25-10-2015)
Jan-Arie van der Heijden (r.) zet de achtervolging in op Markus Henriksen, die op volle snelheid is tijdens Feyenoord - AZ. (25-10-2015)

Voor Markus Henriksen is de afgelopen interlandperiode er één om heel snel te vergeten. De Noor werd met zijn land uitgeschakeld in de play-offs voor het Europees Kampioenschap, na twee nederlagen tegen Hongarije. De middenvelder van AZ zet de knop echter heel snel om. De spelverdeler geeft aan dat hij helemaal klaar is voor de hervatting van de Eredivisie.

Bijzonder, aangezien Henriksen een cruciale rol speelde in de tweede wedstrijd van het tweeluik tegen  Hongarije. Zeven minuten voor tijd maakte de AZ'er een eigen doelpunt en zorgde daarmee voor de 2-0, vlak voor tijd maakte hij zelf weer de aansluitingstreffer, maar dit kwam allemaal te laat.

"Het was een aparte wedstrijd, maar het belangrijkste was dat we verloren", kijkt Henriksen met een bitter gevoel terug op de interlands. Iedereen voelt zich slecht", geeft hij op de clubwebsite van AZ toe. Toch durft Henriksen alweer snel vooruit te kijken. "Maar nu is het business as usual. We moeten iets negatiefs omdraaien in iets positiefs. Laten we daar zaterdag tegen Heerenveen mee beginnen."

AZ pakt de draad in Nederland weer op met een belangrijke wedstrijd tegen sc Heerenveen. Het duel wordt zaterdagavond afgewerkt. "Voor voetballers komen altijd weer nieuwe wedstrijden. Heerenveen is vaak lastig, er wordt veel gescoord en het zijn mooie wedstrijden. Iedereen kijkt er naar uit. We hebben een goed gevoel overgehouden aan Vitesse-uit, dus hopelijk kunnen we dat doortrekken tegen Heerenveen. Ik ben er klaar voor", is Henriksen, die pas vrijdag weer aansloot bij de groep, strijdlustig.

De Alkmaarders staan momenteel tiende in de Eredivisie, sc Heerenveen moet het doen met een twaalfde plek. Het verschil tussen de teams bedraagt slechts één puntje, waardoor het een belangrijk treffen wordt in Noord-Holland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner