20.11.2015 11:24

Braziliaanse titel prooi voor Corinthians

De voetballers van Corinthians hebben voor de zesde keer de Braziliaanse landstitel veroverd. Ze hadden donderdag (plaatselijke tijd) voldoende aan een gelijkspel tegen Vasco da Gama (1-1). Acht minuten voor tijd kopte routinier Vágner Love de gelijkmaker binnen. En omdat nummer twee Atlético Mineiro met 4-2 onderuit ging is de voorsprong van Corinthians twaalf punten met nog drie duels te spelen.

Bij de kampioen uit São Paulo staan twee oud-spelers van PSV onder contract. Cássio Ramos verdedigt het doel van de kersverse kampioen. Ramos werd in 2007 met hoge verwachtingen naar Eindhoven gehaald. De doelman keepte slechts eenmaal in de basis bij PSV. Fagner Conserva Lemos is de rechtsback van Corinthians. Ook Fagner zal met weinig warme gevoelens terug denken aan zijn PSV-periode. In het seizoen 2007/2008 speelde hij slechts drie duels voor de Eindhovenaren. In september 2008 werd zijn contract van vijf jaar ontbonden.

Het laatste kampioenschap voor Corinthians dateert uit 2011. Cruzeiro pakte de afgelopen twee jaar de Braziliaanse landstitel.

ANP/voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner