21.11.2015 09:55

Update: Voetbal in België gaat gewoon door

De kans is groot dat er dit weekeinde in België op het hoogste niveau niet wordt gevoetbald. Het Belgische antiterreurorgaan OCAD heeft vanwege de verhoogde terreurdreiging gevraagd alle wedstrijden in de Eerste en Tweede Klasse te annuleren. De Belgische voetbalbond beraadt zich zaterdagochtend over het verzoek.

De voorgestelde maatregelen komen er nadat eerder, op basis van een nieuwe evaluatie van het Belgische Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD), beslist werd om het dreigingsniveau voor het Brusselse gewest op te trekken naar vier, het hoogst mogelijke niveau. Dat betekent dat een dreiging ernstig en zeer nabij is. Hoewel in de rest van België niveau drie van kracht blijft, beveelt het crisiscentrum aan om alle voetbalwedstrijden in de eerste en tweede klasse te schrappen.

Overigens werd er vrijdag al een wedstrijd afgewerkt op het hoogste niveau in België.

Update: 21-11-2015 09:55:

De wedstrijden in de Eerste Klasse en Tweede Klasse in België gaan gewoon door. Bij onze zuiderburen werd het dreigingsniveau rondom Brussel verhoogd, waarna afgeraden werd om het voetbal dit weekend door te laten gaan. De Belgische voetbalbond heeft besloten om de wedstrijden wel door te laten gaan.

Zaterdagavond staan er vier wedstrijden op het programma in de Eerste Klasse. Vrijdagavond speelde koploper KAA Gent al een thuisduel en won overtuigend met 5-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner