22.11.2015 10:10

AC Milan baalt: "Juve kreeg maar één kans"

Stefano Sturaro (l.) doet zijn uiterste best om bij een lage voorzet te komen, terwijl spelers van AC Milan toekijken. (21-11-2015)
Stefano Sturaro (l.) doet zijn uiterste best om bij een lage voorzet te komen, terwijl spelers van AC Milan toekijken. (21-11-2015)

De kraker in Italië tussen Juventus en AC Milan werd op z'n Italiaans beslist. Verdedigend hadden beide ploegen de zaakjes wel op orde, want het lukte de thuisploeg om slechts één keer echt door de verdediging heen te komen. Toen was het ook meteen raak, zag Alex.

De oud-verdediger van PSV beseft dat hij voortaan nog scherper voor de dag moet komen om Juventus van het scoren af te houden. "Ze kregen maar één kans en die pakten ze gelijk", stelde de Braziliaan op de persconferentie na de wedstrijd. "We moeten daar scherper op zijn in de toekomst. Het doel is om altijd goed te verdedigen en om het leven van onze tegenstander moeilijk te maken."

Ook AC Milan-trainer Siniša Mihajlović zag vooral dat het aanvallend niet goed genoeg was bij zijn ploeg. "We wisten dat Juventus sterk zou beginnen aan de tweede helft en vooruit ging drukken. Ik denk dat we dat verdedigend goed hebben opgelost. Aan de andere kant hebben we niet genoeg kansen gecreëerd. Toen zij scoorden kwamen we wel met een reactie, maar we wisten geen echt gevaar te creëren. Dit aspect van het spel moeten we echt verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner