22.11.2015 19:48

Topscorer Promes, Granqvist en Ari scoren

Quincy Promes staat met zijn armen omhoog in de wedstrijd Zenit Sint-Petersburg - Spartak Moskou. (27-09-2014)

Quincy Promes heeft een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van Spartak Moskou tegen FK Krasnodar. De Nederlander scoorde de 2-1 en zag zijn ploeg uiteindelijk met 3-2 winnen. Door zijn doelpunt staat Promes gedeeld bovenaan de topscorerslijst in de Russische competitie.

De eerste helft was vermakelijk en het eerste doelpunt was van een oude bekende uit de Eredivisie. Braziliaan Ari (ex-AZ) scoorde de openingstreffer, maar zag Spartak in de eerste helft nog op voorsprong komen. Promes was zoals gezegd verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. Na goed aangeven van ploeggenoot Ivelin Popov was het voor de Nederlander een koud kunstje om de bal binnen te werken.

In de tweede helft gaf Promes nog een assist, waardoor de ploeg op een 3-1 voorsprong. Krasnodar deed nog wel iets terug. Andreas Granqvist, oud-Groningen, scoorde de aansluitingstreffer. Het bleef vervolgens bij 3-2.