23.11.2015 12:26

Klaassen baalt van tweespalt bij Ajax-fans

Davy Klaassen (l.) en Arek Milik (r.) samen nadat ze weer belangrijk zijn voor Ajax met doelpunten tegen Cambuur. (21-11-2015)
Davy Klaassen (l.) en Arek Milik (r.) samen nadat ze weer belangrijk zijn voor Ajax met doelpunten tegen Cambuur. (21-11-2015)

Davy Klaassen en Frank de Boer balen ervan dat de eigen Ajax-fans het duel van zaterdagavond boycotten. Een deel van de supporters kwam pas in de tweede helft de tribunes op.

Ajax won weliswaar met gemak van SC Cambuur. Het werd 5-1, toch rommelt het in Amsterdam. Een deel van de fans lieten dat merken door niet op te komen dagen tijdens de eerste helft tegen Cambuur. Een ander deel bleef gewoon zitten. "Blijkbaar zijn de fans ook verdeeld. Net als wij", zegt Frank de Boer in het Algemeen Dagblad. Daarmee doelt hij met het ontslag van Wim Jonk en de 'ruzie' die is ontstaan binnen Ajax.

Voor de fans reden genoeg om een statement te maken. Aanvoerder Davy Klaassen toont begrip voor de supporters. "Ik snap wel dat de supporters willen dat het anders gaat, dat wil iedereen die van Ajax houdt", aldus de middenvelder die blij is met dit statement.  "Als speler wil je gewoon dat iedereen op de tribune zit. Maar ze willen een statement maken en ik heb wel liever dit dan dat ze de boel vernielen."

Voor de spelers van Ajax de taak om wedstrijden te blijven winnen. Volgens Klaassen is dat het enige wat het elftal van De Boer kan doen. "Wij moeten zo goed mogelijk spelen. Dat is ons deel. Goede resultaten zorgen voor rust. Dat hebben we tegen Cambuur goed gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner