23.11.2015 19:24

Beloftenelftallen beide met andere doelman

De veertiende speelronde van de Jupiler League wordt maandagavond afgesloten door twee beloftenploegen. In beide opstellingen zien we een keeperswissel ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd. Voor Jong PSV keept Luuk Koopmans in plaats van Jesse Bertrams, bij Jong Ajax staat André Onana onder de lat in plaats van Indy Groothuizen.

Daarnaast is er bij Jong Ajax een basisplaats voor Ricardo van Rhijn. De verdediger viel afgelopen weekend buiten de wedstrijdselectie van het eerste elftal en moet vanavond dus zijn minuten maken in het beloftenelftal.

Verder is opvallend dat ook Donny van de Beek vanavond aan de aftrap verschijnt. Er gingen geruchten dat hij mogelijk met het eerste elftal mee naar Glasgow zou gaan voor het duel met Celtic, omdat Ajax-trainer Frank de Boer met een tekort aan middenvelders kampt. Die kans lijkt een stuk kleiner geworden. Wel ontbreekt Vaclav Černý bij Jong Ajax, afgelopen weekend maakte hij minuten in de Eredivisie en mogelijk zal hij meegaan naar Glasgow.

Naast de keeperswissel zijn er bij Jong PSV nog vier wijzigingen ten opzichte van het duel met Helmond Sport. Achterin starten Jordy de Wijs en Sven Blummel in plaats van Hjörtur Hermannson en Sander Heesakkers. Verder is Moussa Sanoh de vervanger van Andrija Luković en neemt Aleksandar Boljević de plaats van Florian Jozefzoon in.

De wedstrijd is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner