24.11.2015 20:07

Barcelona zonder te spelen naar knock-outfase

Nog voordat FC Barcelona dinsdagavond is begonnen aan de vijfde groepswedstrijd in de Champions League, weet de titelverdediger zich al zeker van een plaatsje bij de laatste zestien. De Catalaanse club gaat door naar de knock-outfase van het toernooi omdat BATE Borisov en Bayer Leverkusen in Wit-Rusland gelijk speelden: 1-1.

De thuisclub kwam op eigen veld razendsnel op voorsprong door een doelpunt van Mikhail Gordeychuk. Zijn eenvoudige schot na één minuut en acht seconden rolde tussen de benen van de Duitse keeper Bernd Leno door. Het was het snelste doelpunt tot dusver dit seizoen in de Champions League.

Ondanks diverse doelpogingen van Leverkusen bleef BATE lang overeind, tot de gelijkmaker in de 68e minuut van Admir Mehmedi. Beide ploegen houden door het resultaat in ieder geval nog even hoop op een vervolg op het Europese miljoenenbal.