25.11.2015 09:30

PEC en AZ outsiders in Team van de Week

Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 13 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Drie teams wisten maar liefst vijf keer het netje te vinden afgelopen weekend in speelronde 13 van de Eredivisie. Ook niet opmerkelijk dat het Team van de Week dit keer grotendeels uit die drie ploegen bestaat, namelijk: PEC Zwolle, Ajax en Feyenoord.

Neem de verdediging. Rick Karsdorp, bezig aan een goed seizoen bij Feyenoord, was de hoogst genoteerde verdediger met een 7.38. De Feyenoord-back was de aangever bij de goal van Karim El Ahmadi. Het centrale duo bestaat uit Joël Veltman en Mitchell Dijks, de twee verdedigers van Ajax. Ook zij waren betrokken bij meerdere goals tegen SC Cambuur. Veltman was de maker van de openingsgoal en bediende zijn teamgenoot Amin Younes met een prachtige pass bij de laatste treffer van de dag. Mitchell Dijks was de aangever bij de 4-1 van Davy Klaassen.

De laatste verdediger in het rijtje is Bart van Hintum. De linksback van PEC Zwolle die eerder deze week liet weten de Zwollenaren na dit seizoen te verlaten, was zowel bij de goal van Wouter Marinus als bij de goal van Lars Veldwijk aangever. Doelman van het Team van de Week is Benjamin Kirsten. De Duitse keeper van NEC Nijmegen hield voor de tweede keer dit seizoen de nul en bekroonde zijn optreden tegen FC Utrecht met een 7.25.

Erik Falkenburg dompelde PSV bijna in rouw door twee keer trefzeker te zijn namens Willem II, ware het niet dat Luuk de Jong in de slotfase er nog een gelijkspel uit haalde. Falkenburg zien we terug op het middenveld. Hij wordt geflankeerd door Davy Klaassen en Simon Gustafson. De Ajacied en Feyenoorder waren beide twee keer trefzeker in hun wedstrijd afgelopen weekend. Klaassen krijgt een 7.38, Gustafson een 7.

Ook AZ was goed op dreef dit weekend. In het eigen AFAS Stadion werd sc Heerenveen met 3-1 verslagen. Vincent Janssen was daar de grote man. De spits scoorde twee doelpunten en bediende zijn collega voorin, Mounir El Hamdaoui, bij zijn doelpunt. Beide aanvallers zien we daarom ook terug in het Team van de Week. De beste speler van speelronde 13 was Ryan Thomas van PEC Zwolle. De kleine Nieuw-Zeelander wist tot twee keer toe de bal keurig de kruising in te rammen en beloond zijn optreden met een rapportcijfer 8.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner