25.11.2015 17:53

Ajax A1 met Europese debutant Che Nunnely

Che Nunnely (r.) schiet tijdens de wedstrijd Ajax B1 - NEC B1 langs Mark ter Haar heen. (10-10-2015)
Che Nunnely (r.) schiet tijdens de wedstrijd Ajax B1 - NEC B1 langs Mark ter Haar heen. (10-10-2015)

De oudste talenten van Ajax hervatten woensdagavond de Youth League en daarbij staat er een debutant in de basisopstelling. B-junior Che Nunnely krijgt al op jonge leeftijd een kans op een hoger niveau en begint in de wedstrijd tegen Spartak Moskou A1. Voor Nunnely is het zijn eerste wedstrijd in de Youth League.

De B-junior is echter niet de jonge speler aan de zijde van Ajax A1. Dat is mandekker Matthijs de Ligt, die nog maar een paar maanden zestien is, maar al wel een vaste kracht is in het elftal van de Amsterdammers. Vier spelers op het veld hebben al ervaring in het profvoetbal, te weten keeper Indy Groothuizen (negen wedstrijden in de Jupiler League), Abdelhak Nouri (acht wedstrijden in de Jupiler League), verdediger Mauro Savastano (twee wedstrijden in de Jupiler League) en verdediger Leon Bergsma (één wedstrijd in de Jupiler League).

Kaj Sierhuis is woensdagavond de spits bij Ajax A1 en dat betekent dat Kasper Dolberg er niet bij is. De Deen is met drie doelpunten topscorer van Ajax in de Youth League, maar werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Ajax A1 verdedigt een 3-0 voorsprong tegen de Russen. Bij opnieuw een winstpartij of een gelijkspel bekeren de Amsterdammers verder richting de play-offs van de Youth League.

De wedstrijd tussen Ajax A1 en Spartak Moskou A1 is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner