25.11.2015 19:15

"Ebecilio slachtoffer van absurd beleid"

Kyle Ebecilio (r.), Hakim Ziyech (m.) en Youness Mokhtar (l.) vieren een treffer tijdens het oefenduel FC Twente - Olympiakos. (29-07-2015)
Kyle Ebecilio (r.), Hakim Ziyech (m.) en Youness Mokhtar (l.) vieren een treffer tijdens het oefenduel FC Twente - Olympiakos. (29-07-2015)

Het management van Kyle Ebecilio is allesbehalve tevreden over de recente ontwikkelingen bij FC Twente. P4P International verdenkt de club uit Enschede zelfs dat de clubleiding de speler bewust wilde weg hebben.

De contracten tussen Doyen en FC Twente lekten deze week uit. Daarin werden zeven spelers vermeld waarin de investeringsmaatschappij een aandeel in heeft of had. Kyle Ebecilio is één van die spelers. In datzelfde document staat ook dat wanneer Ebecilio niet voor de zomer van 2016 vertrekt FC Twente een fikse boete moet betalen. 

Dat laatste is in het verkeerde keelgat geschoten bij het management van de middenvelder. "In het geval van Kyle betekent dus dat hij voor de zomer moet zijn getransfereerd. Met deze wetenschap in het achterhoofd vallen voor ons de puzzelstukjes steeds meer in elkaar", aldus een woordvoerder van P4P. "Het verklaart eigenlijk gewoon waarom Kyle opeens niet meer werd opgesteld bij FC Twente."

Ebecilio kwam in 2013 naar FC Twente. Hij speelde elk duel tot hij eind van 2014 zijn basisplaats verloor. "En we zijn realistisch, dat had misschien ook wel even te maken met het tijdelijk minder presteren van een speler die zoals veel jonge talenten even een terugval kende. Maar in onze ogen is toch vooral het machtsspel begonnen", zijn de harde woorden van het management. "Ebecilio moest simpelweg vertrekken bij FC Twente, de club kreeg het waarschijnlijk Spaans benauwd omdat de enorme geldboete van Doyen boven hun hoofd hing."

P4P denkt zelfs dat Ebecilio bewust schade is aangedaan, zodat hij sneller wilde vertrekken bij de club. Op die manier zou Twente dus geen boete ontvangen van Doyen. "De clubleiding van FC Twente heeft Ebecilio gewoon willens en wetens buitenspel willen zetten en heeft volgens ons daarbij het imago van een talentvolle speler flink beschadigd. Kyle is één van de vele slachtoffers van het absurde beleid dat een paar mensen daar jarenlang hebben uitgestippeld."

Momenteel wordt Ebecilio verhuurd aan Nottingham Forest. De speler is echter geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor hij voorlopig nog uitgeschakeld is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner