26.11.2015 10:15

Čurović heeft vertrouwen in AZ'er Brežančić

Rajko Brežančić tijdens zijn presentatie bij AZ Alkmaar nadat hij een driejarig contract heeft getekend. (04-08-2015)
Rajko Brežančić tijdens zijn presentatie bij AZ Alkmaar nadat hij een driejarig contract heeft getekend. (04-08-2015)

Rajko Brežančić heeft nog geen basisplaats weten te veroveren bij AZ Alkmaar, maar Dejan Čurović heeft volop vertrouwen in zijn landgenoot. Čurović was in het verleden actief in Nederland bij Vitesse en FC Groningen en spreekt dus uit ervaring.

Čurović heeft veel vertrouwen in zijn landgenoot. Hij heeft AZ getipt over Brežančić. "Over een paar maanden is hij zonder enige twijfel de beste linksback van de Eredivisie. Nu moet Rajko nog ingetogen spelen. In Servië speelde hij zeventig procent van de tijd op de helft van de tegenstander. Jullie hebben nog geen kennis gemaakt met zijn fantastische trap. Ook bij vrije trappen en corners heeft hij daarmee grote kwaliteiten. En als het gaat lopen bij AZ zul je zien dat hij onvermoeibaar is. Hij speelt zó drie duels achter elkaar. Geen probleem."

Donderdagavond neemt AZ het in de Europa League op tegen de oude club van Brežančić, Partizan Belgrado. AZ verloor in Servië met 3-2 van de Servische club. "Partizan, dat op eigen veld tegen AZ zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, voetbalt momenteel heel slecht. Ze beschikken alleen wel over Europese ervaring en dat kan nu ook belangrijk zijn", aldus Čurović tegenover De Telegraaf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner