27.11.2015 14:30

De Boer: "We maken nog vijf procent kans"

Ajax won voor de Europa League weliswaar met 1-2 van Celtic FC, toch was trainer Frank de Boer teleurgesteld na afloop. Dat had alles te maken met de stand bij Fenerbahçe tegen Molde FK.

Molde FK is koploper in de groep en is door Ajax niet meer in te halen. De Amsterdammers kunnen wel Fenerbahçe inhalen en dus tweede worden. Een tweede plek geeft recht op overwintering in het Europa League-toernooi. De Turken wonnen echter met 0-2. "Heel teleurstellend natuurlijk. Ik had gehoopt dat Molde door het kunstgras en de regen een voordeel zou hebben", zegt De Boer tegen NOS. "Het resultaat zegt ook gewoon dat Fenerbahçe in steeds betere doen komt."

Ajax maakt nog een kans op de tweede plek. Het moet dan zelf winnen van Molde, Fenerbahçe moet verliezen van Celtic FC. De Boer rekent daar echter niet op. "Gezien de kwaliteitsverschillen zie ik ze niet zo snel verliezen. Maar zolang er hoop is... Wij moeten gewoon van Molde FK winnen. Ik geef ons vijf procent kans."

Lange tijd leek het duel met Celtic te eindigen in een gelijkspel, maar het was uiteindelijk de jonge Vaclav Černý die de winnende treffer wist te maken. "Ik heb aanvallend gewisseld, dat leverde uiteindelijk resultaat op. Je wist dat wij de winnende wilden scoren en dat zij dan in de omschakeling gevaarlijk konden worden. Gelukkig scoorden wij ook in de omschakeling."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner