29.11.2015 13:55

Van de Beek maakt zijn basisdebuut bij Ajax

Na zijn eerste optreden in de hoofdmacht is het snel gegaan voor Donny van de Beek. Voor de tweede keer in drie dagen krijgt hij speeltijd bij Ajax. Ditmaal maakt hij zijn debuut in de Eredivisie, waar hij tegen PEC Zwolle in de basisopstelling begint.

Een paar dagen geleden was Van de Beek nog invaller in de Europa League-wedstrijd tegen Celtic, waardoor dit niet zijn debuut is in de hoofdmacht van Ajax. Naast de opvallende naam van Van de Beek verrast trainer Frank de Boer verder niet. Amin Younes, Viktor Fischer en Arkadiusz Milik vormen de aanvallende linie, terwijl Joël Veltman terugkeert in de basis nadat hij tegen Celtic ziek moest afhaken.

Bij PEC Zwolle keert Bram van Polen terug in de defensie na een schorsing, hij kreeg tegen Heracles Almelo zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Ook Dirk Marcellis krijgt weer speeltijd. Dit in combinatie met een basisplek voor Trent Sainsbury betekent dat Thomas Lam doorschuift naar het middenveld. Voorin geen Ajax-huurling Sheraldo Becker, maar Queensy Menig krijgt wel een basisplaats. Hij moet voor de goals zorgen tegen zijn oorspronkelijke werkgever, samen met Ryan Thomas en Lars Veldwijk.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner