29.11.2015 17:13

De Boer niet blij met vele gemiste kansen Ajax

Trainer Frank de Boer baalde zondag dat Ajax de gewonnen uitwedstrijd bij PEC Zwolle (0-2) niet al voor rust overtuigend besliste. "Het had na de eerste helft gewoon vijf of zes tegen nul moeten zijn", mopperde hij. "Dat was ook de juiste afspiegeling van de krachten geweest. Maar we maakten er maar één en moesten in de tweede helft weer vol aan de bak."

"Als je de tegenstander bij de strot hebt, dan moet je doorknijpen", vervolgde De Boer. "Dat gebeurt ons wel vaker. Aan de andere kant kregen we ook veel kansen en gaven we nauwelijks iets weg. We hebben weer een lastige uitwedstrijd gewonnen. Alleen hadden we veel eerder afstand moeten nemen. We wisten dat PEC Zwolle soms overschakelt naar een systeem met vijf verdedigers, daar hadden we zaterdag gelukkig goed op getraind. We werden niet verrast en kregen kans op kans. Alleen moet je die mogelijkheden dan afmaken."

Ajax wist ondanks de vele gemiste kansen uiteindelijk eenvoudig te winnen van PEC Zwolle. Amin Younes maakte voor rust de 0-1, in de tweede helft tekende invaller Thulani Serero voor Ajax' tweede doelpunt.

ANP/Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner