29.11.2015 18:11

Real Madrid boekt eenvoudige zege bij Eibar

Real Madrid heeft zondag verder terreinverlies in de Primera División voorkomen. De ploeg van trainer Rafael Benítez, die vorige week in de 'Clásico' werd overklast door FC Barcelona, zette de uitwedstrijd bij de verrassende subtopper SD Eibar om in winst: 0-2. Daardoor blijft het verschil met de Catalaanse koploper zes punten. Atlético Madrid staat nog voor de koninklijke stadgenoot, met vier punten achterstand op Barcelona.

Benítez moest tegen Eibar achterin improviseren. Hij miste met Sergio Ramos, Raphaël Varane en Marcelo drie basisspelers. Gareth Bale brak kort voor rust met een kopbal de score open. Cristiano Ronaldo besliste de wedstrijd in de slotfase uit een strafschop. De Portugese superster vierde zijn negende doelpunt van het seizoen.

Ronaldo staat op de derde plaats van de topscorerslijst van de Primera División. Luis Suárez (twaalf) en Neymar (veertien) maakten meer goals dan de Portugees. Lionel Messi, die door een blessure een groot deel van het seizoen miste, maakte tot op heden vier competitiedoelpunten.

FC Barcelona won zaterdag al met 4-0 van Real Sociedad, Atlético Madrid klopte Espanyol met 1-0.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner