30.11.2015 10:43

Ajax-debutant: "Dit smaakt zeker naar meer"

PEC Zwolle-speler Ryan Thomas  (l.) in duel met Ajax-speler Donny van Beek (r.). 29-11-2015
PEC Zwolle-speler Ryan Thomas (l.) in duel met Ajax-speler Donny van Beek (r.). 29-11-2015

Donny van de Beek maakte na zijn debuut als invaller op donderdag het afgelopen weekend ook zijn basisdebuut. De achttienjarige middenvelder denkt dat hij tegen PEC Zwolle (0-2) verdienstelijk speelde.

Van de Beek werd geposteerd op het middenveld samen met Nemanja Gudelj en Davy Klaassen. "In het begin heb ik één slechte bal gegeven, maar ik ben blij dat verder alles naar de goede kleur ging", blikt hij terug op het gewonnen duel met De Telegraaf. "Mijn eerste wedstrijd negentig minuten mogen meedoen. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee. En ook mooi dat we met 2-0 wonnen. De trainer zei van tevoren: doe gewoon wat je altijd doet, dan komt het goed. En ik kon meekomen."

De jonge speler voetbalde alsof hij al jaren in het eerste van Ajax speelde. De middenvelder was dan ook niet zenuwachtig. "Ik had tegen PEC Zwolle niet echt last van spanning, voelde de gewone wedstrijdspanning. De jongens hebben me goed opgevangen. Op het middenveld hebben Nemanja Gudelj en Davy Klaassen ook veel gecoacht. Ze waren veel met me bezig en dat heeft goed uitgepakt", aldus Van de Beek. "Alle jeugdtrainers die met me hebben gewerkt, zullen heel trots op me zijn. Dit smaakt zeker naar meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner