30.11.2015 11:19

Clubicoon PSV smult van het spel van Pereiro

Gastón Pereiro maakt zijn officieuze debuut voor PSV tegen FC Eindhoven. PSV weet het oefenduel makkelijk te winnen met 4-0. (21-07-2015)
Gastón Pereiro maakt zijn officieuze debuut voor PSV tegen FC Eindhoven. PSV weet het oefenduel makkelijk te winnen met 4-0. (21-07-2015)

René van de Kerkhof heeft genoten van het PSV dat met 3-0 van AZ Alkmaar wist te winnen. Met name één speler stak er bovenuit, volgens het clubicoon: Gastón Pereiro.

In gesprek met Omroep Brabant laat Van de Kerkhof merken dat hij te spreken is over het PSV dat hij tegen AZ zag. "Het was gewoon een vervolg van afgelopen woensdag (PSV speelde toen voor de Champions League 0-0 tegen Manchester United). PSV speelde scherp, ze zaten er goed bovenop", analyseert de voormalige controleur van Oranje. "Het was gewoon weer een team dat er woensdag ook stond."

Toch was hij kritisch over één punt. "Bij de rust stond het 3-0, dan zou je denken dat het nog 4 of 5-0 wordt, maar dat lukte niet. De eerste helft was fantastisch, de tweede helft minder, maar dat is begrijpelijk." In de tweede helft had PSV zijn voorsprong te pakken en kreeg Derrick Luckassen van AZ de rode kaart.

Waar hij kritisch is over de tweede helft, is hij heel tevreden over Gastón Pereiro. "Ik denk dat we daar de komende jaren van gaan smullen want die kan wel voetballen. Ik denk dat hij de man op rechts of op links wordt. Misschien kan hij ook wel op tien spelen. Ik denk dat hij goed is voor een basisplaats."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner