30.11.2015 22:20

Koploper Sparta laat overwinning glippen

Sparta Rotterdam heeft maandagavond in de stromende regen in Amsterdam de zege laten glippen. De koploper van de Jupiler League moest tegen Jong Ajax genoegen nemen met één punt: 1-1.

De gelijkmaker van de thuisploeg viel in de extra tijd en kwam op naam van Zakaria El Azzouzi. De invaller reageerde attent nadat een vrije trap van Robert Muric op de paal was beland. Sparta was door een treffer van Ajacied Ricardo van Rhijn (in eigen doel) op voorsprong gekomen.

FC Eindhoven kwam thuis tegen FC Emmen eveneens niet verder dan 1-1. De Brabantse ploeg ontsnapte nog aan een nederlaag ook. Anil Koc bracht in de extra tijd de gelijkmaker op zijn naam. De thuisclub speelde door een rode kaart voor Tibeau Swinnen vanaf de 73e minuut met tien man. Erixon Danso had na ruim een uur de score namens FC Emmen geopend.

FC Volendam versloeg Go Ahead Eagles voor eigen publiek met 1-0. Vlak voor tijd bezorgde Erik Schouten de thuisclub de volle winst. De Noord-Hollandse brigade steeg naar de tweede plek, met drie punten minder dan Sparta. Eindhoven zakte naar de derde plaats, met evenveel punten als FC Volendam maar met één wedstrijd meer gespeeld.

NAC Breda

NAC Breda herstelde zich redelijk van de nederlaag vrijdag bij RKC Waalwijk (2-0). De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen versloeg op eigen veld Telstar met 2-1. De Brabantse treffers kwamen op naam van Joey Suk en Mats Seuntjens.

De Limburgse derby in Maastricht tussen MVV en Fortuna Sittard eindigde verrassend in 1-3 voor de veel lager geklasseerde bezoekers. Na een ruststand van 1-1 sloeg de ploeg uit Sittard in de tweede helft toe via treffers van Muhammed Mert en Ferry de Regt. Bij MVV moest Thomas Verheijdt in de 86e minuut na zijn tweede gele kaart naar de kant.

Almere City FC bleef laatste. FC Dordrecht versloeg de hekkensluiter met 3-1.