02.12.2015 09:30

TvdW: Van de Beek maakt derde debuut op rij

PEC Zwolle-speler Ryan Thomas  (l.) in duel met Ajax-speler Donny van de Beek (r.). 29-11-2015
PEC Zwolle-speler Ryan Thomas (l.) in duel met Ajax-speler Donny van de Beek (r.). 29-11-2015

Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 14 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Er stonden heel wat mooie wedstrijden op het programma afgelopen weekend en wat hebben we weer genoten. Wat te denken van de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC. Vitesse trok aan het langste eind door met 1-0 te winnen van provinciegenoot NEC. Toch zien we twee spelers van NEC terugkomen in het Team van de Week en slechts één Vitesse-speler.

 

Eredivisie Team van de Week speelronde 14! #eredivisie #tvdw #football #totw

Een foto die is geplaatst door Voetbal.com (@voetbal.comnl) op

De Nijmegenaren gingen op bezoek in de GelreDome en wisten vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen Vitesse, dat het hele seizoen al goed draait. Lang wisten de bezoekers de nul achterin te houden en dat kwam met name door goed optreden van centrale verdediger Rens van Eijden en doelman Benjamin Kirsten. Beide spelers zijn daarom ook opgenomen in het Team van de Week. Toch moesten ze één treffer incasseren en dat was een doelpunt van Vitesse-middenvelder Valeri Qazaishvili. Met een 7.5 was hij veruit de beste man op het veld en bezorgde hij Vitesse de drie punten.

Dit seizoen is de traditionele top drie weer in ere hersteld. Ajax leidt in de Eredivisie, gevolgd door Feyenoord en PSV. Daarom is het ook niet vreemd dat van deze drie ploegen dikwijls spelers in het Team van de Week terugkomen. En ook dit keer is dat het geval. Bij koploper Ajax heeft net als vorige week Joël Veltman een plekje gekregen in de verdediging. Donny van de Beek maakte afgelopen donderdag tegen Celtic zijn debuut in Europa, mocht daarna tegen PEC Zwolle in de basis beginnen en maakt ook zijn debuut in het Team van de Week. Hij noteert een keurige zeven.

Dan verder met de nummer twee. Feyenoord weet de laatste weken het netje makkelijk te vinden en ook afgelopen weekend vlogen er vier doelpunten in het doel van Excelsior. Drie van die doelpunten kwamen op naam van Michiel Kramer. De spits werd voor zijn optreden beloond met een 7.63.

De nummer drie van de ranglijst is PSV en de ploeg is ditmaal hofleverancier van het Team van de Week. Santiago Arias maakt zijn debuut in dit elftal met een 7.13. Aan de andere kant zien we Joshua Brenet. Hij was aangever bij de 2-0 van Luuk de Jong in de wedstrijd tegen AZ. Diezelfde Luuk de Jong scoorde tweemaal en met een notering van 7.38 was hij een van de beste aanvallers van dit weekend.

De beste aanvaller was echter Nacer Barazite. De spits van FC Utrecht scoorde in de wedstrijd tegen Heracles tweemaal. Dat duel stond overigens in het teken van David Di Tomasso, die tien jaar geleden plotseling overleed. Mede door zijn optreden wist FC Utrecht met tien man te winnen van de tegenstander uit Almelo. Naast Barazite behaalde Willem II-middenvelder Lucas Andersen ook een 7.88 voor zijn optreden tegen FC Twente. De middenvelder nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening en hielp de Tilburgers daarmee eigenhandig uit de gevarenzone.

>> Team van de Week vorige speelronden. 

>> Spelersranking

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner