03.12.2015 19:52

"Buitengewoon wat Vardy heeft bereikt"

Fleetwood Town-voorzitter Andy Pilley is naar eigen zeggen niet verbaasd door de kwaliteiten van Jamie Vardy. De spits scoort aan de lopende band bij Leicester City. Met elf goals op rij schoot hij afgelopen weekend zelfs Ruud van Nistelrooy uit de geschiedenisboeken.

Bij de verkoop van Vardy aan Leicester liet de voorzitter een clausule opnemen in de overeenkomst. Daardoor heeft de club uit de League One recht op 25 procent van de transfersom bij een verkoop van de aanvaller. "Ik vond hem altijd al een speler voor de Premier League", vertelt het bestuurslid aan Omnisport.

"We waren altijd al van mening dat Jamie op en dag international kon worden, daarom hebben we die clausule in het contract laten zetten. Bij Fleetwood Town vonden we hem destijds een exceptionele voetballer. Dat hij het record van Van Nistelrooy zou verbreken, had ik niet verwacht. Het is buitengewoon wat hij nu heeft bereikt."

"Hij verdient de kans om zich te tonen in de Champions League. Hij is goed genoeg voor een club uit de top vier van de Premier League", gaat de preses verder. "Ik heb veel voetbalfilms gezien, maar dat zijn vaak sprookjes. Hier is niks nep aan en wie zegt dat het sprookje al voorbij is? Wat Jamie heeft bereikt, is gewoon fantastisch."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner